Първата дама на България Деси Радева реши да почете празника на Военновъздушните сили със старо видео, направено през „далечната”, по думите й 2014 година по повод откриването на Пилотския симпозиум.

В личния си профил във Фейсбук тя качи филмче, направено с приятелка от ВТК. На кадрите са запечатани тогавашният върховен главнокомандващ, тогавашните командири на авиобази и тогавашният командир на ВВС.„Летенето не е просто професия, то е начин на живот. Живот, изпълнен с огромни предизвикателства, висок риск, пълно себеотдаване, невероятна динамика, но и живот, изпълнен с несравнимо удовлетворение за този, който успее да покори върховете на летателното майсторство. Живот, в който интелектът, психиката и физиката работят на предела на човешките възможности. Да си летец от Българските Военновъздушните сили днес не е просто признание, а живот отвъд предела на тези човешки възможности, живот, отдаден на велика кауза – силни ВВС и силна България”, казва пред камерата тогавашният командир на ВВС генерал-майор Румен Радев.  

„Не мисля, че разбирам от авиация. Със сигурност, обаче, осъзнавам отговорността, която носят достойните мъже и жени, служещи в родните ВВС", написа Радева.