Разликата между големите политически послания, които са просто обещания, в нашата програма е, че ние винаги сме изпълнявали ангажиментите си. Това каза Десислава Атанасова от ПП ГЕРБ в предаването „Още от деня“ по БНТ.
„Доказали сме, че можем да поемаме ангажименти, спазваме ги, имаме ясни, точни, кратки и изпълними приоритети през мандата и ги постигаме. Социалната политика е обвързана с доходите и образованието. За да има ръст на доходите и пенсиите, трябва да расте икономиката. В нашата програма е заложен ръст на икономиката и средна работна заплата от 1515 лева. По отношение на средствата за допълнително социално подпомагане – то е обвързано с ръст на икономиката и доходите“, подчерта Атанасова.

По повод обвиненията на ПФ, че са били копирани точки от програмата им от ГЕРБ отговориха: „ГЕРБ съществува по-отдавна. Разликата между нашата платформа и всички останали е, че когато избирателите дадат гласа си за нас, те очакват това да се случи. Ние сме сигурни, че можем да осигурим ръст на икономиката и той е факт. Вече дори и българският президент отчете позитивния ръст на икономиката“.

„За ГЕРБ властта не е самоцел. Ние сме единствената партия, правителство и премиер управлявал два пъти страната. Г-н Борисов е политик, тръгнал си с най-висок рейтинг и върнал властта на народа. Г-н Борисов не беше само премиер на България, а и лидер. Той понесе политическата отговорност и си подаде оставката“, припомни Атанасова. Тя добави, че 43-то НС е било с изчерпано доверие. „Нагледали сме се една партия да бъде громена на избори и най-често техен партньор да обяви кога приключва управлението“.

„Нашият анализ безспорно беше, че хората искат друг тип платформи на политическата програма - акцент към проблемите на хората. Досега не бяхме направили това не защото сме ги пренебрегнали, а защото трябваше да се свършат много други неща. Акцент в нашата програма ще е образованието и грамотността на българската нация. Демографският проблем е важен, но едва ли той ще се реши на партийни конгреси“. „Партньор на ГЕРБ винаги е бил българският избирател и българският народ. За нас властта не е самоцел. Ние винаги сме имали една цел - да работим в името на гражданите. Това не може да бъде отречено, въпреки политическата пропаганда“, подчерта Атанасова.