Силует, напречно лежащ върху релсите, виждат машинистите във влак 10 116 пред гара Костенец. Датата е 21 юли, часът - след 21. Машинистът задействал свирката и скочил върху спирачките, но човекът не реагирал и влакът се ударил в него. Това съобщават от БДЖ за инцидента преди два месеца, който едва сега бе свързан по зловещ начин с изчезването на фотографа Румен Динев-Dexter.
21 юли е денят, в който се подпали и изгоря електричка 10 116 при гара Прослав до Пловдив, припомня "24 часа". Тогава пътниците са превозвани с автобуси между Пловдив и Тодор Каблешков, защото движението било блокирано. От там се качват отново на влак. Тъкмо той се блъска в тялото, което е било напречно на релсите.
Близките на Румен Динев не вярват, че той се е самоубил. Те смятат, че младият мъж е бил убит преди това и хвърлен върху релсите, за да се прикрият следите от престъплението.
На същото мнение са и повечето участници във фотофорума, които коментират от вчера странния инцидент. Самият Dexter е влизал във форума в деня на смъртта си и е споделял с приятели оптимистични неща.
От МВР вече се застраховаха, че са готови за дисциплинарно наказание, ако се окаже, че техен служител е виновен данните за катастрофата да се вкарат в информационния масив с цели 60 денонощия закъснение.
Фотографът бе издирван от близки и приятели през цялото време, докато тялото на 28-годишния мъж е лежало в хладилна камера в моргата на ул. "Здраве" в София като неразпознато, близките му са се побърквали от напрежение за съдбата му, а група служители от издирването са се чудели какво още да предприемат, за да разкрият мистериозното му изчезване.
Скандалното развитие по случая става много изненадващо на 19 септември. Ден по-рано служителят от Транспортна полиция най-сетне вкарва в компютъра данните за млад мъж, блъснат от влак край гара Костенец.
Издирвачите правят бърза проверка и решават, че е твърде вероятно мъртвият да е Румен Динев. На следващия ден те се обаждат на баща му Димитър и му показват три снимки, за да разпознае сина си. Издирвачите използват фотографии, тъй като трупът е жестоко обезобразен и разчленен от удара. Димитър Динев казва, че на снимките най-вероятно е Румен. Майката също го разпознава. Двамата обаче по искане на полицията дават кръв за ДНК експертиза. Дни по-късно тя е готова и потвърждава вече на 100 процента, че трупът е на фотографа любител, известен като Dexter.
Родителите на Румен са подали молба да се разследва дали синът им се е самоубил или е бил убит и хвърлен на жп релсите, за да се прикрие престъплението. Днес обаче това ще бъде установено много по-трудно, защото са минали повече от два месеца, а трупът не е запазен както трябва в хладилните камери. /БЛИЦ