Направих забележка на един тъмен субект в трамвая, че не носи маска. Озлоби се и искаше да ми отреже главата. Млад, рекох си, кофти възпитание.

После в метрото направих забележка на младежи без маски. Сложиха си за половин минута, после демонстративно ги махнаха. Това написа фотографът и режисьор Виктор Димчев в личния си профил във Фейсбук по повод затягането на противоепидемичните мерки и носенето на маски на открито.

"Българи, национали по някакъв спорт. Рекох си, младежи. После се сетих за Радев и изгорените на площада маски, които ни пречат да говорим, та се сетих, че тъпотията не разграничава етнос и възраст", пише той.

В пост по-рано днес Димчев коментира и скандала с прибирането на държавния глава и делегацията му от Естония, след като стана ясно, че президентът е бил в контакт със заразения с коронавирус шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров.

"Чудя се защо някои хора се чудят какво отношение имат естонците към Румен Радев, все едно се е срещал с руския патриарх, за да му ближе подметките, все едно се е снимал до Путин сякаш е по-нисък от него, все едно съветниците му са разследвани за предаване на държавни тайни на северняшки разведки с визия за България.

Ще рече човек, че му нямат доверие, а той такъв честен червен генерал, че бившият мъж на жена му е шеф на предизборния щаб на партията, която го избра, когато се ожени за нея", пише още Виктор Димчев.