Допуснахме тежка кадрова грешка с избора на Лозан Панов. Това заяви съдия Димитър Узунов, член на Висшия съдебен съвет, в ефира на bTV. Чашата ни преля с допускането на онзи видеоклип, заснет в сградата на Съдебната палат, посочи той.

„Чашата на нашето търпение преля с допускането на този прочут видеоклип в сградата на Съдебната палата, в който се вижда как полуголи жени и мъже, въоръжени с автомати, отправиха послания, несъвместими с правораздавателната дейност и законът, който забранява употребата на наркотици“, добави той.


„Скоро след избора Панов започна да политиканства и да всява интриги и раздори в съдебната система. Това не може повече да бъде търпяно и за нас - членовете на съвета, които издигнахме кандидатурата му, не ни е безразлично какви щети нанася този човек на системата“, коментира бившият председателстващ ВСС.

„Панов нарече нас, които го избрахме, блато. Значи той произлиза от блатото“, добави той.

„Преди десет години един председател на Софийския районен съд беше поставил дамски гащи на вратата откъм коридора на гражданите към стаите за почивка. Имаше и надпис „Чао, боклук, мале, мале“.

Това бе прието от Висшия съдебен съвет като действие, уронващо престижа на съдебната власт и колегата бе снет от длъжност. Случат е много аналогичен и близък до действията, които Лозан Панов направи със скандалния клип“, коментира Узунов. 

„Ние не искаме Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарно производство, а подканяме, подсещаме, отправяме призив към нашия избраник да прояви необходимото достойнство и да си подаде оставката. Той обаче няма да го направи“, добави съдията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!