ДНК пробата, върху която се гради обвинението срещу Лазар Колев за бруталното убийство на сестрите Белнейски от Пазарджик, ще бъде атакувана в съда от адвокатите, които я смятат за опорочена. Това се разбра от интервю пред Нова тв на Димитър Марковски, който е в екипа на баща си Марин Марковски по защитата на обвинения затворник.
Фактът, че този резултат беше съобщен три години след убийството, ще бъде разискван на процеса, каза Марковски. По думите му разхождането на материала, изолиран от криминалистите у нас, до лаборатории във ФБР и Великобритания го опорочава. На банката на адвоката то буди съмнение.
Още през 2006 година от Малкия гангстер, както е известен Колев в града, е взета ДНК проба. Защо 36 месеца след случая се прави тази връзка, пита Марковски. Неговото обяснение е, че в държавното обвинение има изключителна амбиция по това дело.
"Вярно, не съм прекарал живота си в градската библиотека в Пазарджик, но нямам нищо общо с това престъпление", казал пред защитниците си Лазар Колев. Адвокатите ще поддържат тезата, че той не е познавал момичетата. /БЛИЦ