Лошо им се пише на шофьорите по пътищата у нас. Особено за тези, които не спазват правилата. Глобите ще валят отвсякъде. Така може да се опише бъдещата ситуация, която ще настъпи след броени дни.

„Възнамеряваме от другата седмица жандармерията също да има възможност да връчва наказателни постановления и глоби за нарушения на пътя. Хората в момента минават през обучения“, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той отбеляза още, че е постигнат сериозен резултат по линия на събираемостта на глобите. Според него това е резултат от мерките и най-вече разработването и въвеждането на системата за електронно връчване на фишове, активиране на процеса на връчване на място. Отчитаме 50% ръст на събираемостта спрямо миналата година, обяви министър Калин Стоянов.

„От момента, когато беше въведена мярката за отнемане на автомобили от шофьори, които карат след алкохол или наркотици, имаме спад на установени такива шофьори. Откакто е въведена тази мярка има отнети 314 автомобила и успоредно с това има иззети повече от 2200 автомобила“, каза министърът на вътрешните работи.

Приоритет на МВР е борбата с пияните и дрогирани шофьори, отбеляза още Калин Стоянов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук