Българските спасители в Македония продължават спасителната акция след наводненията. До момента българските екипи са отводнили над 60 къщи, предстои днес да отводнят още 4. Това каза за „Фокус“ експертът в звено „Аварийно-спасителна дейност“ към Дирекция „Сигурност“ на Столичната община Красимир Димитров.
По думите му ситуацията в Македония вече се нормализира, създадена и добра организация за справяне с последствията от бедствието.

„Дойдоха много доброволци, които започнаха да помагат на хората да си почистят къщите, а и нивото на водата спадна, така че няма никакъв проблем за населението, освен да си почистят“, увери Димитров.

Той добави, че има достатъчно количество храна и вода за населението. „Проблемът е, че няма ток и храната не може да се сготви. Раздават се постоянно помощи, вчера бяха раздавани и обувки“, обясни експертът.

Красимир Димитров каза още, че българските спасителни екипи ще останат в Македония до петък. Той коментира, че македонските им колеги ще се справят с нанесените щети и посочи, че много от местните хора се опитват сами да се справят с проблема.