Само за 4 работни дни в дарителската сметка в помощ на 12-те семейства от опожарения на Бъдни вечер блок в Бойчиновци са се събрали 13 000 лева, съобщи кметът Светлин Сретениев, цитиран от "Конкурент".
Екип от експерти вече е направил замервания и започва проектирането за строителството, допълни още градоначалникът. Местни строителни фирми пък са заявили готовност да помогнат с материали и труд, за да може максимално бързо блокът в квартал „Огоста“ да бъде покрит.

Както БЛИЦ съобщи, в късния следобяд на 24 декември сградата пламна. Огънят, тръгнал от апартамент на 3 етаж, където живее 82-годишна жена, погълна покрива и изпепели домовете на 12 семейства. 25 тона вода изсипаха пожарникарите, за да потушат пламъците. Всички хора на практика останаха на улицата, тъй като жилищата им не са годни за обитаване.

Сградата е строена през 1946 година, намира срещу бившия консервен комбинат и там преди 70 години се е помещавала администрацията му. При огледа конструктори и инженери са били категорични, че основите са здрави и блокът може да бъде възстановен.

„Сега главната задача е да покрием сградата, на направим покрив, за да могат хората спокойно да влязат в домовете си и да започнат ремонти. Ще заделим пари и в бюджета.“,подчерта кметът Светлин Сретениев.