Не съм представител само на едрия капитал. В КРИБ членуват над 12 хиляди фирми. Много хора искат да ме изкарат олигарх и да неглижират това, което правя. За това държа да отбележа, че покриваме всички сектори. В България всеки обича да говори, особено политиците и всеки казва "Дайте да дадем", но никой не предлага конкретни решения, които да обсъдим с бизнеса и хората. Това каза бизнесменът Кирил Домусчиев в предаването "Беновска пита" по Канал 3.

"Не съм гледал президента Радев. Рядко чета и кой какво е казал. Всеки говори за някакви утопии и и никой не се замисля как и от къде ще дойдат решенията и парите. Понякога решенията звучат разумно, но в крайна сметка всичко опира до момента, когато си на власт, да имаш куража да свършиш нещо. В повечето случаи не виждаме реформа. Тия приказки са политически приказки, на които сме свикнали", обясни Домусчиев. 

Попитан от Беновска какво мисли за упреците на президента Румен Радев, който твърди, че парламентът приема закони, от които той би имал интерес, той каза: "Нямам интерес в тази поправка, въпреки че ми я преписаха. Нямам акт, който трбява да ми се опростява. Нито за 50 милиона, нито за 2 милиона. Това са приказки, които се тиражират. Напоследък чета как политици коментират и по-големи цифри, но нямам актове, които трябва да платя аз или фирмата ми. Данъчните служби могат да потвърдят това. Това са празни приказки."

Бизнесменът смята, че Бюджет 2019 е най-добрия до момента, заради малкия външен дълг.

"Това говори добре за правителството и индустрията. Всичко е в основата на това да има ръст на потреблението и добро заплащане. Те са водещи фактори за ръста на БВП и причината да нямаме нови заеми. Приходите в частния сектор ще продължават да растат. Има недостиг на кадри, за това специалистите ще бъдат все по-ценни и ще получават по-щедри възнаграждения. Всеки, който не е доволен от професията и образованието си може да се преквалифицира и да работи нещо, което му харесва повече", каза още Домусчиев. 

Той коментира и високите цени на тока, прогнозирайки, че това ще завърши зле за много хора в България:

"Не се казвам Пламен Димитров, не мога да изляза на улицата и да протестирам за цената на тока, това не е работата на работодателските организации да протестираме. Тук не става въпрос за времеви хоризонт - факт е колко предприятия спряха работа заради поскъпването на тока. Всяко едно правителство би свикало съвет за национална сигурност, би свикало ДАНС, да се направи разследване и тези хора, които предизвикаха тази спекула и да ги вкарат в затвора. Много хора ще спрат или ограничат инвестиционните си намерения. "

Кирил Домусчиев коментира и евентуални предсрочни избори:

"Въпросът е и на политическа воля. Това е сериозен проблем за България, кой каквито изводи да си прави, да се надявам да не съм лош пророк. Нали разбирате лятото, ако на населението му вдигнете тока с 30-40 лева, а горе долу това се очаква, как биха реагирали хората, а през това време като се вдига цената на стоки и услуги, какво? А индустрията няма как да вдигне заплатите, защото няма откъде да ги вземе тези пари. 
Не прогнозирам предсрочни избори, защото това не ми е работата. Лично като бизнес нашата позиция винаги е била, независимо какво е правителство или програма, предсрочните избори не са решение. Докато временни правителства винаги са ни водели до лошо. 
При всички положения не само КРИБ, но и другите работодателски организации, ще поискат среща с премиера Бойко Борисов, тъй като проблемът с цената на тока не се решава. Факт е, че вече две седмици цената на електроенергия не пада, а расте. Знаете ли колко заводи спряха работа, някой вълнува ли се, че тези хора ще останат на улицата."