Искам да поздравя представители на българския бизнес, че през тази нелека година, имат много добри резултати – производството и износът растат“, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на откриването на церемонията „Мистър и Мисис Икономика“, организирано съвместно с организацията и Списание „Икономика“.

„Това, за което ни обвиняват синдикатите, че сме експлоататори и не даваме добри заплати, това не е вярно, защото ще имаме около 10% ръст на средната заплата в страната“, допълни той и пожела през 2019 двуцифрен ръст на заплатите на специалистите.

По думите на шефа на най-голямата работодателска организация КРИБ прави всичко възможно да се решават проблемите с липсата на кадрите в бизнеса, „защото на нас ни трябват образовани кадри“.

„Знаете и за успехите ни за възможност на внос на работна ръка и искам да благодаря на парламента, заради това, че помагат проблемите на бизнеса да бъдат решени в най-кратък срок. На крачка сме от еврозоната, влизането в Шенген и по-добри доклади от ЕК“, каза Домусчиев.