Тодор Кичуков е вторият по богатство българин в САЩ след мултимилионера Шефкет Чападжиев. Собственик е на транспортната компания „Делта меканикъл”, която има над 450 тежкотоварни камиона, пише Флагман бг. 
В Щатите е известен като Тони Кичуков и е смятан за един от най-влиятелните бизнесмени в Аризона, а семейството му живее в разкошно имение, което впечатли и американските медии. Преди време те писаха, че Тони Кичуков има 2 басейна с морска вода, 15 джакузита, 5 водопада, водна пързалка, игрище за голф и куп други екстри, на които и най-богатите биха завидели.

Тодор Кичуков може да има имот в която си поиска точка на земното кълбо. Той обаче е българин и решава да си купи ваканционен апартамент в България. Защото носталгията не е измислено чувство, а бизнесменът не е забравил романтиката на Стария Созопол, красивите заливчета на юг, дългите плажове. Затова купува просторен апартамент от 150 кв. м. за 300 000 лева в луксозен комплекс в „Каваците“. Той е с френски прозорци и заема целия първи етаж, а под него има красив плувен басейн.


Така изглеждаше комплексът, когато Тодор Кичуков си купуваше апартамент - с басейн на първа линия на красивия плаж Каваците


А така изглежда сега - с кръчма вместо басейн

Няколко години всичко е прекрасно. Кичуков и съпругата му, която също е българка, почиват тук всяко лято по един месец.  Съседи разказват, че дори преди време тук им гостувал лично американският посланик Джеймс Уорлик – семеен приятел на Кичукови.

Но - всичко тече, всичко се променя, както казват някои философи. И тази година, когато пристига в имота си, той с ужас установява, че красивият басейн в двора на комплекса е превърнат в голяма кръчма.

Тони Кичуков е изпълнил американската си мечта, но на Каваците се сблъсква с родната българска действителност.

Случаят е уникален – половината басейн е превърнат в кухня, а другата половина е разбита, за да стане част от бъдещо плажно заведение, която съвсем скоро ще отвори врати.

Това е класически пример за измама – на картинка продават един имот, но после се оказва съвсем различно”, категоричен е адвокатът на Тодор Кичуков – Румен Илиев. 

За Тони Кичуков казусът е въпрос на чест. Той се чувства измамен в собствената си държава, силно огорчен и единственото, което търси е справедливост.

Кметът на Община Созопол Панайот Рейзи е отлично запознат с казуса. Рейзи е приел Тодор Кичуков и останалите собственици на апартаменти във вила „Делфин”, след това е извикал и инвеститора Радко Каназирски.

Кметът се е опитал да съдейства като медиатор между двете страни, за да изчистят проблема. Оказало се обаче, че ситуацията е много заплетена. Миналата година общинските власти са действали по сигнал и са установили, че басейнът в комплекса е незаконен. Издали са предписание на Каназирски да го премахне, той го е направил, но е издигнал кръчма. „Търсим най-подходящото решение, за да разрешим този проблем”, коментира днес кметът Панайот Рейзи.