Най-добрият сред най-добрите. От санитар до топхирург и началник на Клиниката по хирургия в болница “Лозенец”. Отказва да работи в Америка, връща се у нас и оперира годишно стотици пациенти. С една цел - да помага. Това е хирургът първо поколение, вдъхновен от светила в медицината като проф. Александър Чирков - доц. д-р Радосвет Горнев, който стана "Доктор на годината 2017".

Признат за светило в родната медицина, той има завиден опит в операциите на стомах и пластична хирургия, хирургия на черен дроб и панкреас, колоректална хирургия, пластично-възстановителна хирургия при хернии на коремната стена, хирургия на млечна жлеза при карцином на гърдата, хирургично лечение при диабетно стъпало, спешна и лапароскопска хирургия. 

“Хирургията не е самотно занимание - това е екипна работа. Хирургът има ключова роля в лечението на пациента и затова медикът трябва да спечели доверието му, като покаже, че е наясно какво е нужно да се направи. А това общуване не трябва да приключва с края на следоперативния период”, обяснява за в. “Доктор” именитият хирург.

Какво е рак на дебелото черво и кой е най-застрашен според експерта четете в най-полезния  сайт Zdrave.to.