В истинска мода сред българските цигани в Германия се е превърнало това, да снимат клипове, в които да се хвалят от живота си там. Квитесенцията, е: "Дойчланд- Мойчланд. Евро, евро - пари, пари..." До този момент в ютуб има поне три подобни идентични видеа.

От това, което се вижда на тях, става ясно, че ромите ни едва ли имат предвид някаква Германска мечта, подобна на Американската.
 


А именно да пропагандират сред съплеменниците си как, ако отидат в тази развита държава Мойчланд с толерантно коренно население и ако положат много усилия, трудят се здраво, спазват законите, то един ден ще се сдобият със собствен дом, старините им ще бъдат осигурени, а децата им вече ще чувстват като пълноценни граждани на това общество.
 


Те всъщност казват: Това е една държава, в която има много за крадене, пък мойчландци за разлика от българите, хем са по-богати, хем още не ни знаят съвсем номерата. И не ни дискриминират, ами ни дават на воля да просим, крадем, и помощи ни плащат, даже и мойчландки можем да ритаме в метрото, ако ни се прииска.