Доживотна присъда заплашва убиеца от бистро “Бохеми”, ако съдът го признае за виновен, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас.
Бургаският окръжен съд трябва до 1 месец да насрочи дата за разглеждането на процеса срещу бившия служител на "Икономическа полиция" и настоящ бизнесмен Евгени Ганев. На 5 август след разточително празнуване на рожденния си ден пияният Ганев уби от упор 23-годишен студент в бистро "Бохеми" в центъра на Бургас.
Срещу Ганев е предявено обвинение за предумишлено убийство и ако съдът го признае за виновен, той може да получи доживотен затвор. На този етап обаче той отказва да дава обяснения по случая. Ако при старта на процеса той все пак реши да се признае за виновен и да поиска съкратен процес, присъдата може да падне и под предвидения по закона минимум от 20 години затвор. Междувременно предварителното производство за убийството на 23-годишния Тодор Стоев приключи в двумесечния законов срок. Според събраните доказателства то е извършено по хулигански подбуди и по начин и със средства, опасни за мнозина. Обвиняемият Ганев не е дал обяснения по делото, но според юристи може да го направи на по-късен етап. Тази седмица материалите ще бъдат предявени на страните, е съобщил прокурор Емил Христов. /Марина Шиварова, БЛИЦ