Екипи на сметопочистващи фирми от Варна и Аксаково се опитват да осигурят достъп от село Въглен, за да транспортират родилка. За спешния случай потвърди за moreto.net кметът на Аксаково Атанас Стоилов.
По думите му линейка вече е взела жената, а тежка техника се опитва да пробие огромните преспи, за да може да бъде заведена до болница в морската столица. 

Сутринта екипи успяха да осигурят връзка с друго бедстващо село в общината - Любен Каравелово, от където е транспортирана друга бременна жена. Родилката е стигнала благополучно до болнично заведение. 

Както БЛИЦ съобщи пък, линейка, превозваща родилка към болницата в Лом, е закъсала в преспите на пътя Септемврийци – Мадан.

Жена от село Долище със счупена ръка също трябва да бъде отведена в лечебница, допълни Атанас Стоилов. По думите му в момента екип се опитва да разчисти пътя с две големи фадроми. Очакванията са това да се случи днес следобед и пострадалата да получи медицинска помощ.

С още 24 часа беше удължено бедственото положение в Аксаково. Причината - снежни навявания и блокирани от дни пътища в част от населените места в общината.