Трагедията след смъртта на две млади момчета в айтоското село Караново е жестока. Цялото село е в траур и хората не могат да повярват, че 21-годишният Тодор Колев и 20-годишният Добрин Иванов вече не са между живите, пише flagman.bg. 

Както БЛИЦ вече съобщи, те загинаха при тежка катастрофа късно снощи на пътя с. Караново-Айтос. 


Опел Астра, управляван от Тошко, се забива в крайпътна канавка, а после и в дърво. На място загива Добрин, а шофьорът издъхва на път за болница. В колата с тях пътувало още едно момче - 19-годишният Лечко Трифонов, който е настанен в УМБАЛ-Бургас без опасност за живота. 

Момчетата тръгнали за Айтос, за да купят цигари. Преди това са били в центъра на селото с голяма компания. 

"Събрали са се момчетата, за да си лафят. Свършили им цигарите и те са тръгнали за бензиностанция, която се намира на входа на Айтос, за да купят", обясни познат на младежите. 

В района на отбивката за село Пирне, малко след излизане от десен завой, шофьорът е загубил контрол над автомобила и последвал тежкият сблъсък. 


"Всички сме в шок, това просто не може да е истина. Много добри момчета, работливи, услужливи, възпитани. Цялото село много ги уважаваше. Тепърва навлизаха в живота.

Добрин преди месец завърши средното си образование в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора.

Много обичаше животните. Яви се на изпити и беше много доволен от представянето си, смяташе да продължи образованието си отново в Стара Загора и да стане ветеринар. А след дни - на 26 юни щеше да има бал. А сега ще го изпратим в ковчег"
, плачат местните от с. Караново.

Като много добро и работливо момче описват те и Тошко Колев. През 2019 г. заедно с родителите си той заминал за Англия. Работили е в селскостопанския сектор, а по време на извънредното положение се прибрали в родното село. Нито ден обаче не е останал без работа. 

"Работеше каквото намери - дали в строителството, дали като селскостопански работник. Изкарваше прехраната си сам, помагаше на родителите си. Много жалко, трагедията е неописуема, Бог да помага на близките им", разказа приятел на трите момчета от катастрофата. 

Засега не е ясно какво е довело до фаталния сблъсък. Вероятната причина е висока скорост, а заради мократа настилка шофьорът да е загубил управление над возилото. Очакват единственият оцелял - Лечко, да се съвземе и да разкаже точно какво се е случило.

Кметът на с. Караново Николай Ненков е обявил ден на траур за селото и свалил знамената пред кметството.