"На 27.03.2020 г. в публичното пространство беше оповестено, че на 9 човека от ромския кв. "Изток" в Кюстендил им бяха откраднати парите, предвидени за социална помощ. 

От досега изнесената информация става ясно, че служителка на местната пощенска служба е фалшифицирала техните подписи и е отнела противозаконно средствата им".

Това се казва в прессъобщение от ПП "Дром". 

"Преди всичко искаме да отбележим, че потърпевшите са крайно бедни хора. Тези пари между 30 и 100 лева са за социална помощ, което означава, че тези хора са безработни, те са разчитали на тези пари за храна, лекарства и преживяване. 

Ние от ПП "Дром" сме силно разтревожени за тези хора в момента защото са в беда и безизходица. Още днес ще изпратим писмо (искане) до Министъра на транспорта, който е принципал на "Български пощи".

Незабавно да се разпореди присвоените средства от служителката на пощенския клон да бъдат възстановени. Считаме, че това ще бъде едно справедливо и добро дело за тези бедстващи хора, защото в този тежък период на пандемия, те трудно биха могли да си намерят прехрана на друго място", става ясно още от позицията на партията.