Напоследък представящият себе си като финансов експерт Кольо Парамов се е превърнал в пръв ласкател на банкера беглец Цветан Василев.
Разобличеният резидент от репресивната Държавна сигурност с агентурното име Яков е намеририл пристан в личния пресцентър на обвинения за източването на 2.75 млрд. лева, списван от Агент Академик.

Парамов, който се самонатрапи в общественото пространство по време на банковите фалити при Виденов и разбойническата приватизация на Костов, всекидневно обсипва с ласкателства мустакатия аферист, който продължава да се радва на разкоша на Белград.

"Василев беше мащабен, умел, находчив и твърде смел във финансовите комбинации. Неговото пространствено мислене и прагматика на ползване на финансовите схеми му докарваха много завист, много индивидуален стрес, но и много успехи. Този Тръмпов подход постоянно да надграждаш към постигнатото на пазара вчера наистина беше другият стил. Впоследствие той роди и другия манталитет - на едновременно рисковия и успешен банкер". По този начин Кольо Парамов описва не кого да е, а издирван с червената бюлетина на Интерпол унищожител на КТБ, за когото прокуратурата е написала обвинителен акт от 11 000 страници. 

Със сигурност Кольо Парамов може да вземе лъскавата си кафява чанта и да потегли към сръбската столица, за да му я напълнят.

Очевидци още си спомнят как Парамов клечеше със същата кафява чанта пред белите дувари на едни известни къщи в Банкя и Бояна. Не винаги беше пропускан през оградата, но продължава да дерзае, въпреки напредналите си години.

"Зашеметяващата" кариера на Парамов помни и друг срамен епизод. Той бе назначен за икономически съветник по време на първото правителство на Бойко Борисов.

Престоят му на поста бе малко повече от един ден- рекорд достоен за книгата Гинес. А след това продължи да обикаля телевизионните студия с кафявата си чанта.

Другарю Парамов, в едно от своите многобройни интервюта разкривате един интересен факт. Казвате, че бащата на Прокопиев е събирал празните бутилки от пищната трапеза на Тодор Живков.

Крайно време е да последвате примера му и да заминете за Белград с кафявата си чанта. Едва ли сте избрал случайно точно този цвят. Не искам да си мисля, че той охарактеризира вашата съвест.

Така че хващайте чантата и право в Белград. Там е пълно с бутилки. Хубаво е да побързате, докато бутилките все още са пълни.

Ивайло КРАЧУНОВ