Министерството на отбраната и Генералният щаб на Българската армия организират тържества за отбелязване на 60-та годишнина от основаването на НАТО и 5-та годишнина от присъединяването на България в организацията на Северноатлантическия договор.
На 29 март от 12.30 ч. в градовете София, Варна, Пловдив и Плевен представителни духови оркестри на Националната гвардейска част и на видовете въоръжени сили - Военноморските, Военновъздушните сили и Сухопътни войски - ще изнесат празнични концерти на площадите. Пред Народния театър „Иван Вазов” в София ще бъде монтирана видеостена и през целия ден ще бъдат показвани откъси от документални филми от участията на български военни контингенти в операциите на НАТО. Петата годишнина от присъединяването на Република България в НАТО ще бъде отбелязана и с празнични илюминации, които ще започнат в 21.00 часа.
На 2 април в 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на почетния караул пред сградата на администрацията на президента.
Изложба под наслов „В служба на мира, в подкрепа на демокрацията” ще бъде открита в Националния военноисторически музей.
На 4 април от 10.00 ч. ще бъде издигнат флагът на НАТО в сградите на Министерството на отбраната, Генералния щаб на Българската армия и в районите на щабовете на съединенията и частите от Българската армия. /БЛИЦ