Дупничанинът с бизнес в Благоевград Васил Петров-Бахамата отново е на прицела на полицията заради издадена в Кения шофьорска книжка, пише Struma.bg. Документът на името на Васил Петров е изпратен за експертиза в НИКК – София.

Той е бил спипан от пътни полицаи да шофира скъпоструващо „Бентли” на централната улица в Дупница „Св Иван Рилски“ и показал издадена в Кения шофьорска книжка. Едва след като станат ясни резултатите от експертизата, ще се повдигне обвинение срещу В. Петров, ако се докаже, че е фалшификат.

Спипаха бизнесмена Бахамата в голяма издънка в Дупница

Припомняме, че през март 2021 г. Васил Петров-Бахамата беше хванат да шофира джип „Ауди“ без книжка на АМ „Струма“ край Дупница. Тогава беше заявил пред пътните полицаи, че има книжка от Кения, която важи в 150 държави, и че там имал успешен бизнес с ядки.

Бахамата сгази Закона за движение по пътищата и в първите дни на 2021 г. Тогава той беше спрян с джип на АМ „Струма“ край Дупница, в който пътувал със съпругата си и сина, а техническото устройство показало наличие на дрога. Тогава Бахамата беше докаран с полицейски автомобил в Спешен център – Дупница, където му беше взета кръв за изследване, за да се установи дали е взел наркотично вещество. Не стана ясно доказано ли е, че е шофирал дрогиран, и ако да – какво наказание е отнесъл.

Васил Петров-Бахамата се фука с нов джип и че никой не може да го пипне за имането му (СНИМКИ)

Васил Петров-Бахамата е роден в Дупница, в ромския квартал „Ценеви“. Преди години се преселва да живее в Благоевград, където развива бизнес. Къщата му в Дупница от няколко години е обявена за продан от съдия-изпълнител, но никой не желае да я купи.