Един от най-авторитетните специалисти по акушерство и гинекология в града на Панорамата- д-р Аспарух Георгиев, е номиниран за званието “Заслужил гражданин на Плевен”, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Поводът за предложението е 65-ата годишнина на лекаря. Освен безспорния му принос в областта на акушерството и гинекологията, д-р Георгиев е развивал през годините и широка обществена дейност. Бил е и общински съветник в периода 1995-1999 г. Вносителят на предложението Христо Каленов сочи още, че номинираният е и убеден демократ и родолюбец, дългогодишен председател на клуб “Отворено общество” и представител на фондация “Драйфус”.
Другият лекар, влязъл в номинациите за званието “заслужил гражданин”, е доц. д-р Ангел Монов, работил като завеждащ отделение по нефрология и център за хемодиализа, а през 1981 г. - в новосъздадения диализен център. Съавтор на четири монографии по нефрология и хемодиализа. През 1990 г. е хабилитиран като доцент и ръководител на Клиниката по нефрология и и хемодиализа. От 1993 е ръководител на катедра по гастро-хематология и нефрология, участва в преподавателската дейност на Медицинския университет. /БЛИЦ