Районен съд – Пловдив взе мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Стилиян Б. и Милен Д. Срещу тях са повдигнати обвинени за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила или заплашване. Грабежите са извършени в денонощни магазини в Пловдив, съобщиха от съда.
Съдът намери, че са налице предпоставките, предвидени в закона, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Стилиян Б. и Милен Д. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен, че Стилиян Б. и Милен Д. са извършили деянията. Съдът прецени, че има реална опасност двамата да  извършат и друго престъпление, ако спрямо тях бъдат взети по-леки мерки за неотклонение от задържане под стража.
 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив.
 
Както БЛИЦ съобщи, бандата на Милен и Стилиян обирала предимно денонощни магазини в града. Извършители били маскирани, заплашвали продавачите и задигали цигари, алкохол, лотарийни билети и оборотите на търговските обекти. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ