Междуроднински скандал завърши с бой и един в болница след спор за имот. Вуйчо и племенник са влезли в пререкания в пловдивския квартал Коматево. След екшъна по-младия бил приет в болница, а роднината му получил обвинение за причиняване на средна телесна повреда, пише trafficnews.bg

Семейната драма се разиграла преди година, в началото на април. Пловдивчанин живеел в Германия. Той имал част от къща в Коматево, в която живеел неговият вуйчо. По време на визитата си в България, младият мъж посетил квартала и къщата. Там бил роднината му, с който започнал да се кара. Скандалът обаче ескалирал и двамата мъже започнали да си раздават шамари и удари.

По време на борбата по-младият паднал, а върху него се стоварил и вуйчо му. Племенникът се опитал да се изправи, но усетил остра болка в ръката. Оказало се че рамото му било изкълчено.

Повикана била линейка и младият мъж откаран в болница. Медиците констатирали, че пострадалият е с  изкълчена лявата раменна кост от ставната ямка.  Освен това на пловдивчанина било причинено и отоци по лицето и наранявания на коляното. Наложило се ръката да бъде обездвижена за 21 дни.
Вуйчото пък бил привикан в полицията, а в последствие обвинен за причиняване на телесна повреда.

След месеци разследване делото било внесено в Районен съд-Пловдив. Пред магистратите обвиняемият признал всичко, като изразил съжаление.
Племенникът му пък разказал, че освен удари, роднината му се е опитал и да го удуши.

 „Вуйчо ми започна да ме души и да ме удря с дясната си ръка, с юмрук и ме удари по лицето” , заявил потърпевшия.

От всички доказателства събрани в кориците на делото, магистратите прецениха, че вината на възрастния мъж, безспорно е доказана.

Преди дни той получи и наказанието си за действията си. Районен съд реши да го освободи от наказателна отговорност и да му наложи глоба в размер на 1000 лева.