Двама извършили дързък грабеж са установени и задържани от служители на РУ-Пещера и участъка в Брацигово, съобщават от полицията. Сигнал за случилото се е бил подаден от 71-годишния А.Т. от Пловдив.

Пенсионерът отишъл да види 93-годишната си майка в Брацигово и останал през нощта при нея.

След полунощ двама млади мъже проникнали в къщата на старицата. Там те заплашили с нож А.Т., повалили го на пода и дори успели да му нанесат порезна рана в областта на ръката.

След това нападателите направили опит да отмъкнат намиращите се в жилището 90 лева но не успели и избягали. На мястото пристигнали екипи на участъка в Брацигово и полицейското управление в Пещера.

Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. В оперативно-издирвателните действия се включил и водач на служебно куче от ОДМВР-Пазарджик.

Криминалисти и униформени стигнали до самоличността на грабителите.

Оказало се, че това са М.С.- 20 г. и Г.В.- 27 г., и двамата живеещи в Брацигово. Те са цигани, задържани в ареста на РУ-Пещера, а спрямо тях се води полицейско производство под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в родопския град.

БЛИЦ научи, че двамата са познавали старицата, тъй като единият от тях преди време е ходил в къщата да й помага и е предполагал, че там има пари. Разследващи разкриха още пред медията ни, че циганите са нахлули в дома на бабата, защото си мислили, че тя е сама.

Когато видели синът, се стреснали, а още повече се уплашили, когато и възрастната жена се появила в стаята, тъй като била много жизнена и бойна. Страхът да не ги разпознае ги провокирал да изчезнат, без да извършат грабежа.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ