Ангелина Топчиева, главен секретар на Община Пловдив, е настанена в тристайно общинско жилище в блок 172, вх. „Г“ на бул. „Освобождение“ в „Тракия“, пише „Марица“. Блокът е нов, построен е през 2015 г. от фирма „Гербера“ в близост до районното кметство, с добра прилежаща инфраструктура, паркоместа и гаражи в партера.

В тази кооперация общината има 24 апартамента. Те са предоставени от строителя като обезщетение срещу отстъпеното право на строеж.„Настанена съм наскоро и временно. Не съм нарушила закона и наредбата, нито съм ощетила крайно нуждаещите се, защото жилището е от фонд „Ведомствен“ , заяви Топчиева. Тя е назначена за главен секретар в началото на първия мандат на кмета Иван Тотев и се счита за дясната му ръка по отношение на кадри, административни въпроси и организация на изборите.

Според наши източници в апартамент №7 на четвърти етаж наскоро със средствата на „Жилфонд“ е направен ремонт, преди да бъде настанено тричленното семейство на Ангелина Топчиева. Общинското предприятие има ограничени средства за поддръжка на 3600 жилища и по правило прави ремонти само в изключителни случаи.Пред входната врата няма пощенска кутия на името на Топчиеви. Табелката на домофона на апартамент №7 също е празна. След многобройни позвънявания, никой не отговори. Съсед на етажа - мъж на средна възраст, заяви, че не познава комшиите си и не знае кой живее в апартамента. За повече информация ни препрати към домоуправителя Любомир Аврадалиев.


Той потвърди, че във входа почти всички жилища са общински, но на въпрос кой живее в апартамент №7 отгов​ори: „Не знам. Идва някой от време на време“. На молба да покаже домовата книга отвръща, че такава няма, и допълва, че книгата се води от „Жилфонд“. Други съседи от входа обаче потвърдиха, че в жилището е настанено семейството на Ангелина Топчиева.

Според обитателите на блока, известен като „Гербера“, големите тристайни жилища са с площ 110 кв. метра заедно с общите части. Наемите за апартаментите са между 20 и 60 лева на месец.

Кметът обеща: Апартаментите ще са за нуждаещите
Преди четири години, приемайки 24-те готови апартамента от строителя на "Гербера", Иван Тотев обяви, че те ще бъдат дадени на крайно нуждаещите се пловдивчани, тъй като списъкът е дълъг. Според картотеката на Община Пловдив за настаняване под наем на опашка чакат над 350 семейства. Малцина обаче имат шанс да бъдат настанени в общинска квартира, преди да са минали 10 години.