"Хората са независими, когато са свободни да изберат своите зависимости, написа Любен Дилов син днес в интернет", цитира бившата телевизионна водеща Джуджи модерния писател в ефира на "Пресечна точка" по Нова тв. 

"В съвременния свят, в който живеем с интернет, социални мрежи, фалшиви новини  - това наистина е глобален свят, в който е невъзможно някой да бъде независим, и субектът и държавата. Независимостта е една химера, която трудно може да бъде постигната. Но пък е хубаво да следваме идеали, това може да е част от тази независимост, която да постигнем", каза Джуджи.

"Има една закачка: Толкова съм независим, че нищо не зависи от мен. В личен план мечтите на човек не могат да бъдат ограничени в рамки и можеш да бъдеш абсолютно независим. Днес честваме 100 години откак патриарха на българската литуратура го няма, а в онези години, благодарение на личности като него, се е случила независимостта на България, сега имаме нужда от точно такива хора", каза още тя.

"Ние като малка държава на стратегическо място няма как да не бъдем зависими от великите сили. Дори големите държави са зависими една от друга, дори американците не са независими. България е била фактор в икономиката на света тогава", направи извод бившата телевизионна водеща.