Снимки на изцяло празния център в София предизвикаха истинска полемика във Фейсбук. На кадрите, направени на периметъра от жълтите павета, буквално няма нито един автомобил. 

Повечето от потребителите подозират какво предстои и коментират, че сега ще се започне със спора за това кой живее на територията на столицята и как некореняците са селяни. "Вечното дерби София - Провинция да започне сега", пишат те. 

"София е като любовницата — по празниците винаги е сама", коментира друг интернет потребител.

В спора се включва мъж, който недоволства от деленето на столичани и провинциалисти:

"Най-после успелите софЕАнци са оставили бедняците сами в неделя. Иначе кой в Гърция, кой на планина, бедняците на работа и раСотки У парка, снимаш и пишеш СОФИЯ, ОБИЧАМ ТЕ ТАКАВА ! Това Ви носи +10 бонус точки като доказателство, че сте правени на жълтите павета, раждани в Правителствена,имате 2 апартамента на Славейков и 1-2 къщи в центАра."И веднага се стига до призив за обеденение на двата "враждуващи" лагера:

"Като нямаш пари да пътуваш, обикаляш и снимаш празна София. Не само хората от провинцията напускат столицата, много излизат и извън България. Нека престане с това деление на столичани и провинциалисти. За всеки има място под слънцето. Нека се опитаме да бъдем по- смирени и добри."

И още веднъж:

"България и София са на всички. Жалко, че се делим на граждани и селяни. Всички имаме право да бъдем тук, но хората дошли в нашият град да я пазят от хули и мръсотия!!!"Има и контрааргумент:

"В прованса бях доста време и отношението им към софиянци е чудовищно. Понесох много удари под кръста, защото съм от София. Питам се защо живеят в нашия град толкова хора, които плюят София и какво правят тук щом не харесват града ни???"

И накрая разумен аргумент:"София е празна ,защото целият център е затворен за коли. Днес било европейски ден на пешеходеца. Дори да живеете в центъра не може да ползвате колата си."