Е, това звучи като виц! Компоти в съдомиялната?! Само от любопитство опитах - взе, че се получи, при това перфектно!
И вие ли ненавиждате варенето на зимнината? Пот, кърпи, вестници, чудеса...
ПРОДУКТИ:
За компот:
По 2-3 големи плода в буркан или смес от круши, праскови, сини сливи ...
3 супени лъжици захар (в зависимост от това колко сладки са плодовете)
1 супена лъжица лимонов сок за плодовете, което няма киселинност (например круши)
За корнишоните:
дребни корнишони
1 равна супена лъжица сол
2 равни супени лъжици захар
55 мл 9% оцет (1 малка кафена чашка)
1 равна чаена лъжичка бял синап
За червени чушки:
1 супена лъжица едра сол
2 супени лъжици захар
55 мл 9% оцет
3 супени лъжици олио
5-6 скилидки чесън
1 шепа едро нарязан магданоз
Източник: zajenata.bg
Последвайте ни
Инжинерната мисъл на екипа от на за жената не спира да ме изумява. Със същия успех ще почнат да варят ракия в бойлера.
Баси простотията. Еййй от мързел и интернет току виж след време със сушоара мож' си сготвите фасул в тенджерата под налягане. А с последвалото обгазяване мож' си произвеждате метан. С метана мож' асансьора и стълбищното осветелние без пари да излезе. Със спестеното мож' пуснете тото и спечелите милиони ойро. Ама накрая мож' от мързел да забравите фиша в задния джоб на дънките а мъжо ви да ги метне погрешка в съдомиялната вместо в пералнята. И понеже вие, МАДАМ, ще варите поредните компоти в нея то фиша ще "изтече" в мръсния канал ... Късмет с вам. ПС: И само недейте използва фурната на печката за чушкопек - чушките мож' станат на стафидки.
До коментар [#2] от Цървулан Какво лошо има в това, жена ти да разполага с повече свободно време след работа?
не сте добреееее
До коментар [#2] от Цървулан фурната си става за печене на чушки ще има да взимаш пич!
дори и на 90 градуса да пуснеш миялната, не може да стерилизира бурканите, трябват поне 100 градуса целзий, набавете си книгите за домашно консервиране от социализма, там всичко е описано, и не от аматьори!
До коментар [#6] от не го правете - В моя дом се стерилизарат консервите във фурната/ с вентилатор е/ на 100 градуса за час и 10 минути. Не помня някога да се правили по друг начин.Но виждах дори между блоковете в София как ги варят в казанчета.Вероятно и в съдомиялна може, но тези, които съм виждал работят наистина по-дълго. В моята ферна се прави вечер, а сутрин, когато са изстинали ги вадим. Но....много внимаваме да не се пукат, че после трудно се чисти.
До коментар [#6] от не го правете Абсолютно си прав приятел.И ако оцета е менте ,експеримента на тази ще и излезне солен.
до 6 И 8, КАТО СТЕ ТАКИВА СПЕЦИАЛИСТИ МИ ОБЯСНЕТЕ, МЛЯКОТО ПРИ КОЛКО ГРАДУСА СЕ СТЕРИЛИЗИРА В ТЕТРАПАК ОПАКОВКИТЕ? Денатурацията на белтъците започва при температура 30—35°С протича интензивно при 60—65°С и завършва при 70°С; даже и при нагряване до 100°С остава белтък, който не загубва разтворимостта си. ТОЕСТ СТЕРИЛИЗАЦИЯ Е ВЪЗМОЖНА И ПРИ ПО НИСКИ ТЕМПЕРАТУРА, САМО ТРЯБВА ДА СЕ УДЪЛЖИ ВРЕМЕТО ЗА ТРЕТИРАНЕ. КАКТО ПРИ 100 ГРАДУСОВАТА ТАКА И ПРИ ПО-НИСКО ТЕМПЕРАТУРНАТА СТЕРИЛИЗАЦИЯ НЯМА 100% ГАРАНЦИЯ.