Криминално проявен извършил грабеж на голяма сума пари е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при районното управление в Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Сигнал за случилото се бил подаден на 10 декември сутринта. Неизвестен причакал на улица в Пазарджик 61-годишна жена, която била касиер в частна фирма, занимаваща се с фармацевтична дейност.

Използвайки физическа сила нападателят отнел от жертвата си полиетиленова чанта. В нея тя пренасяла сумата от 13 526 лева в банкноти с различен номинал, рецептурни книжки и фактури.

С изясняването на случая се заели екипи от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Не след дълго те стигнали до самоличността на извършителя.

Оказало се, че това е старият им познайник Н.П.- 41г. от Пазарджик.

Обвиняемият е бил задържан след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „Криминална полиция“  при РУ – Пазарджик под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.  Част от паричната сума е била открита и иззета

Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление. Със свое постановление наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура –Пазарджик е удължил срока на задържане със 72 часа. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство.