В съда влиза женски спор със скубане и пистолет за място на опашката, съобщи прокуратурата. Тя я заплашил, че ще я убие. Инцидентът е станал на 10 юни 2020 година.

Пострадалата П. А. се е намирала в магазин в ж.к. "Дружба", гр. София. Тя била на една от касите в магазина, за да заплати покупките си, когато в един момент към нея се приближила обвиняемата В. В. и с груб тон ѝ казала да се мръдне встрани, което пострадалата изпълнила. След което В. В. с агресивен тон ѝ казала, че трябва да се премести в другата посока. Пострадалата ѝ отговорила да се отнася с по мек тон към нея.

След като излязла от магазина П. А. се насочила към автомобила си. Излизайки навън тя забелязала на паркинга пред магазина В. В. заедно с по възрастна жена и мъж. П. А. провела кратък разговор с тях като посочила, че е можело да се държат с нея по културно. В този момент обвиняемата В. В. се приближила до пострадалата, хванала я за косата и започнала да я скубе.

Намесила се свидетелка, която била в близост и ги разтървала. Тогава обвиняемата заредила газ-сигнален пистолет, насочила го към П. А. и отправяйки обидна реплика към нея ѝ казала: "Ще те убия!".

Виждайки оръжието насочено към нея, П. А. се уплашила и в един момент помислила, че ще бъде застреляна от обвиняемата. След това мъжът, който бил заедно с обвиняемата и възрастната жена повалил В. В. на земята и ѝ взел пистолета, който бил негов.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което спрямо обвиняемата В. В. била взета мярка за неотклонение "гаранция в пари". Предстои делото срещу нея да продължи в съда.