Софийска районна прокуратура ще вземе всички необходими мерки извършителят на деянието да понесе предвидената в закона отговорност. Това съобщиха от прокуратурата на брифинг във връзка с нападението на 16-годишно момче в София.

Както БЛИЦ съобщи, по-рано стана ясно, че 17-годишен е бил задържан за нападението, станало на 23 септември на ул. "Пиротска" в София.

Към настоящия момент е задържано едно лице, което не е български гражданин, повдигнато му е обвинение за извършена сред телесна повреда с използване на нож. Ножът е иззет.

Назначена е експертиза, която ще установи дали кръвта по ножа е на пострадалия и дали извършителят е оставил свои следи – епителни клетки, поддръжката на ножа.

Един от участниците в клането в София е племенник на Нидал Алгафари, било неописуема жестокост!

В хода на разследването са задържани и други хора - български граждани, които са разпитани като свидетели и са освободени.

От прокуратурата призовава свидетели на събитието да се обърнат към Софийска районна прокуратура и да дадат свидетелски показания, „тъй като са от изключително значение за разкриване на обективната истина“.

Към момента не са събрани доказателства други лица да са участвали в извършването на деянието. Събрани са данни за участието на едно-единствено лице.

По отношение на задържания се предполага, че има опасност да извърши престъпление и да се укрие. Той не е български гражданин, статутът му към този момент е на бежанец. От прокуратурата отказаха да посочат от коя страна е той, към момента се проверяват различни версии.

Спорът е възникнал във връзка с вербален конфликт. Пострадалото момче се е опитало да се отдалечи на мястото на произшествието, но е било настигнато от извършителя и е било наръгано с нож.