Кола се заби в ограда и влезе в двора на крайпътна къща в пловдивското село Йоаким Груево посред нощ. По информация на БЛИЦ става въпрос за правнука на Кирил Рашков - цар Киро, който почина на 1 април миналата година.

Според очевидци колата, марка Мерцедес, се движила с скорост. Заради атмосферните условия водачът изгубил управление над автомобила и се забил в къщата

Катастрофата събудила обитателите на къщата. Бил подаден сигнал в полицията. По първоначална информация няма сериозно пострадали при сблъсъка.

На място е пристигнала полиция. Установяват се причините за катастрофата. 

По-късно от полицията уточниха, че около 1 ч. днес дежурен автопатрул на РУ-Стамболийски бил изпратен на сигнал от тел. 112, че в село Йоаким Груево лек автомобил „Мерцедес” се врязал в ограда на частен имот. Установено е, че колата управлявал 14-годишен тийнейджър.

Не е пострадал, пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По предварителна информация момчето взело ключовете на семейния автомобил без знанието на близките си.

Произшествието е отработено по административен ред, а проверката за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук