Всички знаят, че жените могат да имат многобройни оргазми, но оказва се, че мъжете също могат. При мъжете ключът е да задържат еякулационния си оргазъм възможно най-дълго време. За да се насладят на множество оргазми без еякулация.
Секс експертът Трейси Кокс твърди:

"Мъжете са способни да имат множество не-еякулационни оргазми.“

"Това е, когато мъжът изпитва оргазъм в мозъка си и запазва ерекцията си, но възпрепятства еякулацията чрез стискане на РС-мускула (мускула, който се използва за задържане на уринирането - pubococcygeus muscle)."

Според нея мъжете могат да имат и по няколко оргазма с еякулация. Но ако мъжете искат да получат умопомрачителен многократен оргазъм, първо трябва да са сексуално самосъзнателни.

Когато се научат как да достигат до оргазма с главно О, ще почувстват неволни контракции на удоволствие, без да достигат до пълно „свършване“. Тези приятни контракции могат да се появят отново и отново, докато накрая еякулират. И оргазмът им ще бъде много по-интензивен, защото сексуалното напрежение се натрупва в мускулите.

Техниките, които трябва да практикуват мъжете, ако искат да постигнат многобройни оргазми, са същите, които помагат за предотвратяване на преждевременна еякулация.

Укрепването на този мускул чрез тазови упражнения подпомага за подобряването на контрола над еякулацията, като същевременно води до по-твърда ерекция, пише Daily Star, цитиран от fakti.bg. Тренировката е съвсем проста:

Стискане и задържане на въпросния мускул между три и пет секунди и след това отпускане – правят се до 10 повторения три пъти на ден.