Българското общество трябва да направи сериозен избор между лични права и сигурност. Това коментира бившият ръководител на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров, пише агенция "Фокус".
 По думите му има методи и способи, които са единствено в правомощията на службите и могат да помогнат за разкриването и предотвратяването на терористичен акт. 

„Така, както са заложени в закона, тези ограничения са единствено и само в условия на терористична заплаха или ликвидиране на последствия от терористичен акт. В своя първоначален вид не представляват някаква заплаха за гражданските права и свободи“, обясни ген. Киров като допълни, че законът не дели хората на замесени или не в терористичен акт. 

„Случва се така, че хора без никакво отношение към терористична дейност, попадат на места, където се извършват терористични актове. В зоната на такова нападение, започва прилагането на определени ограничения – на движение, на ползване на мобилни телефони и др. Това е нормално и естествено“, коментира бившият ръководител на Националната разузнавателна служба.

Ген. Кирчо Киров каза още, че такъв тип законодателство трябва да се приеме възможно по-скоро, защото няма никакви позитивни перспективи пред света. По думите му България все още не е закъсняла, но не трябва и да го отлага повече.