Млада майка има нужда от малко финансова помощ, кураж и подкрепа, за да продължи битката си с рака - заради себе си, приятелите, семейството и децата си.

Ели Гъркова е 37-годишна лъчезарна, усмихната и обичаща живота жена, а освено това е и майка на изключително чаровни 5-годишни близнаци. През ноември 2017 година на Ели й е поставена диагнозата „първичен мозъчен тумор”.

Чудо се случи с учителката Марияна след претърпян инсулт

Оперирана е, но туморът не е отстранен напълно и за по-малко от 2 месеца той нараства двойно и Ели се обръща към специалистите в Анадолу медикъл център, Турция. Там, след провеждане на нови изследвания, се установява, че туморът е много рядък и агресивен, нетипичен за възрастен човек.

През февруари 2018 година Ели е оперирана отново, а след това започва серия от 14 химиотерапии. По време на десетото вливане й казват, че старият тумор вече е „остатъчни клетки“.

Последният курс химиотерапия приключва преди броени дни. Контролният ядрено-магнитен резонанс обаче показва, че туморът има рецидив - 2,8см на почти същото място. Лекарите са категорични, че е необходима нова операция и то – възможно най-скоро и до 8 март семейството й трябва да внесе 19 700 евро в сметката на болницата.

Към 28 февруари в дарителската сметка на Ели има само около 4000 лева и семейството на младата майка трябва спешно да събере още 36 000, за да направи операцията възможна. По време на лечението, Ели пише в страницата си във Facebook: “Всички, които ме познават знаят, че за мен няма невъзможни неща и съм роден победител. И тази битка ще я спечеля“.

Всеки, който иска да помогне на Ели и семейството й в битката й с коварната болест, може да го направи като изпрати SMS с текст DMS ELKA на кратък номер 17 777   или като дари средства по банков път или чрез PayPal.

Елка Огнянова ГЪРКОВА-ЦВЕТКОВА

IBAN: BG81UNCR70001523188157
PayPal: https://paypal.me/EGurkova