Въпреки минималистичната вълна в модата, дизайнерите отново откриха вдъхновение в природата, като пресъздадоха горите, падналите листа и есента в колекциите си, ViewSofia.
Модни асове като Jean Paul Gaultier, Michel Kors, Yigal Azurel, BCBG Max Azria, Nicole Miller, Tracy Reese, Ohne Titel, Carolina Herrera, Oscar de la Renta, J Mendel и др. се вдъхновиха от самата есен и оцветиха новите си колекции prêt-a-porter и haute couture в оранжево, кафяво, бежово, златно, бордо и др.
В колекцията на Jean Paul Gaultier копринените ризи са с принт на есенни листа и малки сойки, а манекените са загърнати в кожени палта с качулки от цели лисици. Лошото момче на френската мода използва и кожи от рис, заек и лисица, като пресъздава горските духове от английските приказки.
BCBG Max Azria представят рокли в бежово, пристегнати с кожени колани в кафяво, като колекцията за сезон есен/зима 2008 се отличава с изчистени линии и опростен силует, допълнен с фини плисета и леко напластяване.
Carolina Herrera се вдъхновява от историите за Робин Худ, като представи вталени жакети, панталони в бежово, рокли в кафяво и златно, в комбинация с шапки с пера от пъдпъдък и фазан.
Този месец есента се пренесе в града посредством модата и по улиците на космополитните градове виждаме елегантни и модерни дами, преобразени в горски феи благодарение на чантите в кафяво и златно, на ботите в бежово, на палтата от велур и кожа от рис и лисица, елеци от заешка кожа, големи златни бижута и копринени рокли с есенни принтове на листа. /БЛИЦ