65-годишният бургазлия Георги помел с Пежото си жената на пешеходна пътека на бул. „Демокрация“. Мъжът все още е на мястото на инцидента, като признава вината си и съжалява, че не е успял да реагира, пише "Флагман".

Тестван е за употреба на алкохол, като дрегерът е отчел отрицателен резултат. Споделя, че има 42 години стаж зад волана и досега не е бил участник в тежък инцидент.

 

„Работя в Созопол и бързах много за работа. Виновен съм си отвсякъде, не мога да се оправдая. Като ме освободят, ще отида в болницата да видя жената, дано да е добре“, каза Георги.

"Пешеходците тръгнаха да пресичат, после спряха, помислих, че ще ме почакат, но изведнъж пак тръгнаха. А аз не успях да реагирам, защото пътят беше мокър и хлъзгав“, добавя Георги.

 


Припомняме, че тази сутрин шофьорът блъсна 50-годишна жена на пешеходна пътека зад хотел "Космос". Той понесе тялото й върху капака повече от десет метра преди да го изхвърли с набитите спирачки между казаните зад Техникума по Механотехника. Жената е сериозно пострадала и е в болница.