25-годишният Александър Христов от Банско е открит мъртъв рано тази сутрин, вероятната причина за смъртта е измръзване. Младият мъж, който е син на военен, е намерен от родителите си вкочанен в семейния им автомобил, който бил в гаража пред блока, съобщава struma.bg.


Шокираните родители незабавно падали сигнал на тел. 112. Пристигналият на място екип от Спешен център - Банско го транспортирал до ЦСМП - Разлог, но медиците само констатирали смъртта. Той е приет без никакви жизнени показатели. По тялото му не са констатирани белези от насилствена смърт. Родителите са отказали аутопсия и са прибрали трупа на сина си вкъщи.

Дежурният лекар д-р Шабанов каза, че в случая единствената причина за смъртта, която може да се посочи, е измръзване. „Точната причина можеше да се установи единствено от аутопсията, но родителите категорично отказаха”, потвърди д-р Шабанов.

Не е ясно колко време Александър Христов е престоял в гаража, дали му е прилошало, или просто е заспал. Според медиците той е бил там поне няколко часа, преди да бъде открит.

Вечерта преди трагедията Ал. Христов е бил навън заедно с приятелката си, която е ученичка в една от гимназиите в града. Оставил я в дома й около 23 часа си тръгнал.

Нелепата смърт на младежа потресе целия град. Родителите му и по-малките му брат и сестра са в шок от случилото се. Те му звънели многократно по телефона, след като не се прибрал, но той така и не отговарял. Сутринта баща му, който бил дълги години военен в Банско, а след закриването на поделението е прехвърлен в Благоевград, забелязал, че вратата на гаража е открехната, и отишъл да провери какво става, но за съжаление открил сина си късно.

Местни коментираха, че Александър бил добро момче. Средно образование е завършил в Банско. Често го виждали заедно с приятелката му навън да се разхождат или да пият кафе. В момента бил безработен, а преди това е работел в местна стокова борса.