Помориецът Черньо Иванов ще се върне в строго охранявания корпус на Бургаския затвор след серия от нарушения на реда зад решетките. Първият сериен убиец и изнасилвач у нас е бил преместен на по-лек режим преди известно време, въпреки че излежава 2 доживотни присъди за брутални зверства с непълнолетно момиче и млада жена, пише "Флагман".

При конвоирането си в Съдебната палата днес закопчаният с белезници и вериги на краката престъпник обяви, че се жалва от лошите условия зад решетките. Извергът е в затвора вече 10 години, след като изнасили и уби 14-годишната Илияна С. и 20-годишната Ваня М. от Поморие.

Първоначално Черньо получава 2 смъртни присъди за жестоките престъпления. Той обаче изкарва късмет, тъй като малко след това въвеждат мораториум върху смъртното наказание, който спасява живота на свирепия помориец. 

Първата жертва на Черньо е 14-годишната Илияна от Поморие. Тя изчезва в една декемврийска вечер на 1997 г. Седмица по-късно две деца намират мъртвото й голо тяло, захвърлено на скалите на метри от блока, в който живее. Първоначалната версия по случая е, че Илияна се е самоубила. Разследващите обаче успяват да установят, че момичето е изнасилено и убито от Черньо Иванов, който живее в същия квартал. В Поморие се говори, че близо до лобното място на Илияна, той се гаври с още две момичета, които по чудо остават живи. Родителите обаче не съобщават в полицията от срам и на Черньо му се разминало.

Така се стига до убийство на 20-годишната Ваня М., която е съседка на Илияна. Тя е изнасилена и удушена отново на метри от блока си. Едно от двете останали живи момичета подшушва на полицията, че е била изнасилена от Черньо. Той е задържан за краден телевизор, но си признава за убийството. Малко по-късно признава и за гаврата с Илияна.