Дори да не сте почитатели на филмите за върколаци и вампири, сте наясно, че организмът ни е подвластен на природните явления и нищо не може да обори това твърдение. Магнитни бури, фази на Луната, рязка промяна на времето – все неща, които са извън човешките възможности за регулация.

И така, ето как влияе Луната на здравето ни и по-специално две от фазите ѝ - Новолуние и Пълнолуние:

Новолунието

Това е периодът, в който Луната е обърната с тъмната си страна към Земята и обикновено не може да бъде видяна, тъй като се намира между Земята и Слънцето. Това е времето на отливите в Световния океан. Според традициите на йога, това е моментът, в който енергията апана, отговаряща издишането, елиминационните и прочистващи процеси в тялото, е най-висока. С други думи, времето на Намаляващата луна, е най-подходящото за провеждане на очистителни процедури, като гладуване, детоксикация и други, свързани с изхвърляне на отпадни вещества и токсини от тялото. Това е и времето, когато най-лесно и бързо ще видИм резултатите от започната диета.

Пълнолунието

Това е моментът, в който Земята е между Луната и Слънцето. При ясно небе в повечето случаи може да се види целият ѝ диск. Това е времето на приливите, времето когато жизнената енергия прана, е с най-високи нива. Пълнолуние и времето на Нарастващата луна (след новолуние) е моментът, в който хранителните вещества се усвояват най-пълноценно. Това е и времето, когато ще има най-голям ефект от приемани хранителни добавки или лекарства, затова е добре да подбирате с особено внимание това, което ще приемате по това време. При Нарастваща луна и Пълнолуние гравитационните сили започват да оказват по-голямо влияние и по това време се трупат килограми. В тази фаза на Луната няма да постигнем добри резултати от диетите и разтоварващите режими.

През дните на Пълнолуние и Новолуние е възможно да изпитате сериозни колебания в нивата на вашата жизнена енергия или неразположение, така че е най-разумно да не се товарите с излишни физически упражнения.
Източник: sanovnik.bg