Често във филмите гледаме сцени, в които героите се отдават на страстни ласки във ваната. На екран изглежда доста секси и интересно, но на практика крие някои особености и рискове, пише tialoto.bg. Ето какво да имате предвид преди да се отдадете на секс с партньора си във водна среда:

Може да доведе до уринарни и гъбични инфекции

По време на секс сте доста уязвими в тялото ви да навлязат бактерии. А водната среда е благодатна за развитието на такива и особено ако сте предразположени към такъв тип проблеми, трябва много да внимавате.

Също така хлорът, присъстващ в горещата вана или басейн, може да доведе до някои наистина неприятни гъбички, тъй като нарушава рН-баланса във вагината. Ако сте човек, който често получава гъбични инфекции, е по-добре да избягвате всякаква интимна активност във водата, защото тя може да увеличи риска от тях.

Водата не действа като лубрикант

Водата е мокра, но тя не е лубрикант. Точно обратното – тя може да „измие“ естествената лубрикация на тялото ви и да затрудни проникването. Сухотата във влагалището и затруднеността при проникването, пък може да доведе до леки разкъсвания на тъканта.Така че, ако искате да си спестите борбата със сухотата и дискомфорта, по-добре практикувайте секс в по-суха среда.

Водата съдържа и пренася бактерии

В личната ви вана бактериите са далеч по-малко, отколкото в басейн, джакузи или някой друг воден масажор в спа центъра, въпреки това бъдете крайно предпазливи. Със сигурност не бихте искали те да доближават интимните ви части.

Водата намалява действието на презервативите

Казват, че презервативите предпазват 99% от забременяване и болести, предавани по полов път, но във водна среда този процент е по-малък.