Жестока буря помля Перник в следобедните часове на съботния ден. Ураганът дойде след жега и слънчев, но леко ветровит ден, пише Zapernik.com.

 

В центъра на града и кварталите на Перник се изсипа голям порой, наводни улиците, а дръвчетата се превиваха от силния вятър.

Това е вторият голям дъжд за тази седмица в града. Само преди три дни потоп удави основни улици в Перник и образува голямо задръстване от коли. 

Силна гръмотевична активност имаше на Балканския полуостров днес. Интензивни летни бури, придружени с краткотрайни, проливни дъждове се изсипаха на запад от страната ни.


Най-много бяха те на територията на Сърбия, Косово и Македония, където властите дори създадоха кризисни щабове, които да се справят с последиците от бурята.

Дървета бяха изкоренени и булеварди бяха наводнени в централните части на Скопие. Ураганни пориви на вятъра и силни валежи поразиха сгради, автомобили и част от инфраструктурата в Черна гора и Босна и Херцеговина.

Бурна се очаква да бъде и почти цялата нощ у нас особено в северозападната половина от страната. Жълтият код е за интензивен дъжд плюс градушка.

Утре пак ще превали и прегърми, но обещава да е една идея по-кротко.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.