Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години затвор при първоначален строг режим 41-годишният Иван Тръненски - Трънчето от Хисаря, който е основно действащо лице във въоръжения грабеж на казино в пловдивския ЖР „Тракия".

Съдът го призна за виновен за това, че се е опитал в съучастие с едно от крупиетата- Злати Златев да присвои сумата от 28 852 лева, предаде TrafficNews.

Размерът на наказанието за това престъпление е 9 години затвор. Тръненски обаче призна вината си и поиска делото да се гледа по съкратената процедура и така присъдата му се намали с 1/3.

Припомняме, че крупието, работещ в игралната зала - 23-годишният Злати Златев, получи условна присъда от две години, с изпитателен срок от четири. 

Той е работел като крупие, но очевидно е решил, че има начин да забогатее по-бързо. Във въпросната вечер, 41-годишният Иван Тръненски влиза с маска и оръжие и заплашва въпросното крупие. Златев пък бърза да му предаде оборота на залата, възлизащ на над 28 000 лева. Полицията обаче бързо разкрива схемата и арестува двамата съучастници.

Установено е, че Тръненски е извършил обира за 1 минута и 13 секунди, подпомогнат от съучастника си. В следващите дни той се срещнал със Златев и двамата разделили парите наполовина.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.