Трима мъже са арестувани с 1 килограм хероин при мащабната полицейска операция, провела се днес в петричкото село Тополница, пише struma.com.

Дрогата бе заловена у гръцки гражданин, на излизане от България през ГКПП Кулата. При обиска в дома на Антон Иванов - Джоби бяха открити достатъчно доказателства, които го свързват в международния канал за трафик на хероин, затова Джоби е задържан. Задържан е още един грък, служил като прикритие на сънародника му, пренасящ хероина.

Припомняме, че рано днес маскирани полицаи от сектор Криминална в ОД на МВР -Благоевград осъмнаха в село Тополница, сочено като меката на дрогата в Петричко Тук живеят най-известните в региона наркодилъри и трафиканти. Тук е и родното място на Огнян Атанасов, чийто човек, казват, е Джоби . Огнян Атанасов отдавна има добре разработена мрежа от дилъри и е част от наркоканал България и Гърция.  

56-годишният  Атанасов бе осъден в Гърция на 18 години затвор за трафик на 2, 5 кг хероин през 1995 г. и му беше наредено да изтърпи присъдата си в затвора  Касандра на полуостров Халкидики. Той обаче успява да избяга през 1998 г. и се прибра в България.

Преди малко повече от година Атанасов бе арестуван при мега акция на криминалисти и жандармерия, действащи на територията на две полицейски дирекции в Благоевград и Хасково ,при която бе задържан хероин за 5.5 млн. лв. 

Хероинът влязъл през Турция бил предназначен за реекспорт в Гърция и вътрешността на страната, а това щяло да се случи с любезното съдействие на Атанасов и неговите 5-има помагачи, дилъри от Тополница, които също бяха задържани, но по-късно освободени от ареста.    

Има ли участие Атанасов в канала, който разбиха днес криминалистите, ще се уточнява.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!