Личните лекари ще получават заявените ваксини от пунктове в 8-те общински диагностични консултативни центрове. От днес започват работа зелени коридори в 8 общински диагностично-консултативни центрове.

Тези общински лечебни заведения ще се включат и в организацията за разпределяне на ваксини към личните лекари.
Очаква се тази седмица да заработи електронната система на столичната Районна здравна инспекция, през която общопрактикуващите лекари ще заявяват ваксини и ще получават информация.

Личните лекари ще получават заявените ваксини от пунктове в 8-те общински  диагностични консултативни центрове, което ще даде възможност да се избегне струпванията и напрежението пред столичната РЗИ. Зелени коридори ще има в 8, 11,12,13,17,18, 20 и 24 ДКЦ.

Ще бъдат разкрити специални телефони, на които предварително да се записва всеки, който желае ваксинация.

В същото време във ваксинационните кабинети към ДКЦ „Пълмед“, гр. Пловдив стартира функционирането на Зелен коридор за ваксинация срещу COVID-19. Той е с работно време от понеделник до неделя от 8:00 до 17:30ч., като в него всеки желаещ да бъде ваксиниран ще може да постави ваксина на Pfizer/BioNtech, AstraZeneka/Oxford, Moderna или Janssen/Johnson&Johnson до изчерпване на количествата.
 
Сертификати могат да бъдат получени всеки ден в кабинката до ваксинационния кабинет от 15:00 до 17:00ч.