Натискът върху мен започна след посещението ни с Бойко Рашков в Пловдив. Това съобщи пред журналисти директорът на "Вътрешна сигурност" на МВР старши комисар Стефчо Банков, който бе преназначен в звеното за подпомагане на изборите.
 
"Каза ми се директно, че независимо от това кой контролира наказателния процес, съм можел да предприема действия по закона спрямо шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев. Бойко Рашков Той получи обяснението, че не може да работи с мен.

Ние сме надпартийни и не се занимаваме с политика. След това бях преназначен да съветвам министъра по изборите. За да покажат колко имат нужда от такива съветници, ми беше предложен един кабинет, който се намира в ъгъл, с много малко светлина до входа на тоалетната

В момента съм директор в звеното за подпомагане на... не зная какъв съм, защото заповед не ми е връчвана до момента. Обжалвам я в съда. Доколкото ми е известно от моя адвокат, министърът не я е предоставил на съда”, каза още той.

„Не мога да откажа новата длъжност, защото подлежа на уволнение. Това е временно предназначена длъжност, нещо командировка, т.е. като изчистване на неудобните служители”, посочи Банков.

„Дирекция „Вътрешна сигурност” никога не е подслушвала политици и проверките ще го докажат. Този пасквил, който го сътвориха някои хора, е един пиар.

В момента в дирекцията върви проверка по разпореждане на министър Рашков. Министърът си е създал уюта да придобие цялата информация, която съдържа дирекцията за една година назад. Вие си направете изводите.

Действията на министъра стигнаха дотам, че да манипулират хора и да задават въпроси директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" возил ли е в колата си наркотици, пачки с пари и рязал ли е миналата седмица документи във връзка с изборите, което е абсолютно невярно твърдение", подчерта той. 

"Вчера министър Рашков е викал и други директори от Северна България”, каза още Стефчо Банков.
  
„Засега съм болничен 5 дни. Не се крия”, уточни той.