Мрежата вече е залята от примамливи оферти за празнуване на студентския празник - 8 декември, и за Нова година месеци предварително, показа проверка на „Монитор“ .

Така например за две нощувки със закуски в 3-звезден хотел в близост до Банско студенти ще броят стотачка при настаняване в апартамент в две спални.

В пакета са включени още празнична вечеря с тристепенно меню и напитки - 50 мл ракия, 1 безалкохолна напитка и половин литър вино. За настроението на бъдещите висшисти ще се погрижи диджей, те ще могат да се възползват още от релакс зоната в мястото за настаняване и закрития 30-градусов басейн.

Нова година също ще ни излезе по 100 лева в хотел 2 звезди в Арбанаси. Празничният пакет включва и закуски. В случай че пътуваме с деца на 6 до 12 години, ще ни се наложи да доплатим 50% от цената на пакета. За над 12-годишно дете, настанено на допълнително легло в двойната стая, цената е същата като за възрастен.

Само малчуганите под 6 години се настаняват напълно безплатно.

При повторен пълен локдаун студентският празник обаче ще бъде отложен с година или две, научи „Монитор“. Собственици на хотели в зимните ни курорти са готови да предложат ваучери на своите клиенти, в случай че не успеят да се възползват от вече заплатените си пакети за настаняване.

Според председателя на Съюза на туристическия бизнес в Банско Малин Бистрин резервации за студентския празник, Коледа и Нова година не липсват, всички те обаче са придружени от въпроса „Какво ще се случи, ако отново затворят обектите?“.

Именно поради тази причина браншовици проявяват креативност, като предлагат допълнителен безплатен престой при определен брой нощувки.

За разлика от традиционни дестинации за ски туризъм като Австрия в Банско не планират да въвеждат допълнителни противоепидемични мерки по ски зоните като изискване за представяне на COVID сертификат, PCR или антигенен тест при качване на лифт.

От фирмата концесионер на ски пистата в най-посещавания зимен курорт у нас съобщиха за „Монитор“, че задължително правило за туристите ще бъде носенето на маска в закритите помещения и лифтовете, а също и спазването на физическа дистанция.