Ако до 14 дни бизнесменът Александър Тумпаров, който бе обявен за международно издирване заедно с Васил Божков, не внесе наложената му парична гаранция в размер на 1 500 000 лева, той ще бъде задържан под стража. 

По думите на говорителя на главния прокурор Сийка Милева, тя няма разрешение от наблюдаващия прокурор да каже къде точно е бил „установен“ Тумпаров. По непотвърдена информация, бизнесменът е бил открит в България. Той е настанен в болница заради влошено здравословно състояние. 

Сийка Милева припомни, че Тумпаров беше задочно обвинен, също както и задържаните в Обединените арабски емирства (ОАЕ) Васил Божков и Георги Попов и задържаният в Австрия Борис Бекяров.

Заедно с намиращия се в ареста бивш шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев и предпоследния ѝ председател Александър Георгиев, който е на свобода, шестимата се разследват за участие престъпната група.

Пред БНР говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни, че подготовката на документите за екстрадицията на Васил Божков  продължава. Те се превеждат на арабски, а по неофициална информация - с искането и доказателствата, те ще са над 100 страници.

Когато са готови, документите ще бъдат изпратени в Министерството на правосъдието, което по дипломатически път ще го препрати в ОАЕ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ