Стана ясно кой е задържаният с полицейска тениска, маска, пистолет и други опасни предмети във Враца. 

Както БЛИЦ писа в 1.30 часа, в понеделник нощта, той е бил забелязан от униформени служители на улица в града и е спрян за проверка. 19-годишният младеж управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“. 

По време на тараша служителите на реда се натъкнали на фрапираща находка. В немското возило те открили пистолет, боеприпаси, маски за лице, тениски с надпис „Полиция“, свински опашки и плочка сух спирт с излизащи два кабела. Подобно оборудване има всеки уважаващ себе си изпълнител на „мокри поръчки“.

Предметите са били конфискувани от органите на реда, а притежателят им е бил задържан във врачанското районно управление. 

Според източник на "Булнюз", пожелал анонимност, арестуваният е Никола Спасов. Той живее във врачанския квартал „Бистрец“. Завършил е средното си образование си в СУ “Христо Ботев“ във Враца.  Баща му има собствен бизнес, като му се носи славата на най-добрия бояджия на коли в града под Околчица, а Никола му помага в занаята. В цялата страна те са известни като „Пилетата“. 

В квартала се говори, че семейството живее добре и няма финансови затруднения. Младежът е любител на високите скорости и по тази причина си е купил мощен мотор. 

Тепърва органите на МВР ще изясняват защо 19-годишният Никола Спасов е притежавал оборудване, достатъчно за извършването на поръчково убийство или друго по-леко престъпление.